Enter at least 3 characters
HOME > Vores historie

 Chiesi - innovativ forskning gennem generationer

 

 • DE BANEBRYDENDE ÅR

  1935-1955

  Virksomheden blev grundlagt i Parma i 1935, da Giacomo Chiesi, en kemiker med forskningsdrømme, købte Laboratorio Farmaceutico Parmense og begyndte sit eventyr som iværksætter.

   

  I starten af 1940’erne begyndte laboratoriet at udvikle og eksportere lægemidler til Eritrea og Østrig. I 1944 nåede krigen imidlertid til Parma, og en del af virksomheden blev ødelagt under et bombeangreb. Det satte en stopper for al aktivitet indtil krigens afslutning.

   

  Da laboratoriet genoptog sine aktiviteter efter krigen, blev den første forsker ansat, og Chiesi lancerede sin første penicillinbaserede salve. På det tidspunkt gik Giacomo Chiesi med tanker om at købe noget jord og bygge et rigtigt produktionsanlæg. Idéen blev til virkelighed i 1955 med åbningen af en medicinalfabrik med 50 ansatte, der fremstillede et bredt udvalg af succesrige lægemidler.

 • INDUSTRIALISERING

  1965-1979

  I 1966 overdrog Giacomo Chiesi virksomhedsledelsen til sine to sønner, Alberto og Paulo. På det tidspunkt var Chiesi Farmaceutici en lille virksomhed, men blikket var allerede rettet mod internationale markeder.

  Alberto og Paolo åbnede det første udenlandske kontor i Brasilien sidst i 1970’erne og startede dermed den udvidelse og internationalisering, der siden skulle fortsætte. 1979 blev et vigtigt vendepunkt med lanceringen af et inhalationssteroidpræparat, der blev anvendt til behandling af astma, allergisk rhinitis og inflammation i luftvejen. Succesen bag dette præparat blev startskuddet til Chiesi Farmacuticis engagement i respiratoriske sygdomme.

 • INTERNATIONALISERING OG 3. CHIESI-GENERATION

  1980-2014

  Efter succesen udvidede Chiesi sin interesse for antiinflammatoriske lægemidler og analgetika, og i 1989 lancerede virksomheden et antiinflammatorisk lægemiddel. Præparatet blev hurtigt markedsført i mere end 60 lande, og det blev samtidig godkendt til det amerikanske marked og havde nu et internationalt patent. Knap ti år efter det brasilianske eventyr var gruppens internationale ekspansion meget stærk, både i og uden for Europa. Siden 1987 har Chiesi åbnet afdelinger i Pakistan, Frankrig, Spanien, Grækenland, Storbritannien, Østrig, de østeuropæiske lande, USA, Tyskland, de nordafrikanske lande, Tyrkiet, Bulgarien og Kina. Senest også i Skandinavien. Gruppens historiske produkter med fokus på respiratorisk og kardiovaskulær behandling er stadig solidt forankret, og nye lægemidler mod neonatale og muskuloskeletale sygdomme er kommet til.

   

  Tredje Chiesi-generation, Alessandro, Andrea, Giacomo og Maria Paola, har i løbet af årene sluttet sig til virksomheden i forskellige roller. De har været med til at åbne op for ny forskning og udvikling af nye respiratoriske produkter med et miljøvenligt gasart, herunder en ny inhalatortype med tørpulver. I 2008 gik Chiesi nye og banebrydende veje inden for regenerativ medicin, da de grundlagde Holostem Advanced Therapies Ltd. Og med opkøbet af den danske medicinalvirksomhed Zymenex i 2013 er virksomheden rykket frem på allerforreste linje inden for biomedicin.

  I 2014 bliver Chiesi Pharma AB grundlagt i de nordiske lande.