Enter at least 3 characters
HOME > Forskning og udvikling

 Forskning og udvikling er et kendetegn for Chiesi

 

Innovation er drivkraften bag enhver teknologisk avanceret industri, men i medicinalindustrien spiller innovation en helt vital rolle, fordi det drejer sig om menneskers sundhed og livskvalitet. For Chiesi er forskning og udvikling af reel menneskelig og teknologisk værdi, der tilsammen med innovation driver virksomhedens vækst.

 

Vores forsknings- og udviklingsteam udgør en fundamental værdi for virksomheden. Teamet varetager integrerede funktionsområder med fokus på pipelineprojekter, herunder nyopdagelser og præklinisk forskning, kemi og fremstillingskontroller, administrationsteknologi, klinisk udvikling, regulatoriske anliggenderlægemiddelovervågning, intellektuel ejendomsret, kvalitetssikring, projektstyring og -ledelse samt R&D-porteføljestyring.  R&D-afdelingerne understøtter desuden produkter, der allerede er på markedet, via lægemiddelovervågning og regulatoriske aktiviteter.

 

Vores R&D-team har hovedkvarter i vores nye specialbyggede og fuldt integrerede udviklings- og forskningscenter i Parma. Derudover har de vigtige aktiviteter i Paris, Chippenham (UK), Cary (USA) -og nu også i Lidingo (Sverige) og Hillerød (Danmark), hvor de nye kolleger fra Zymenex holder til. Dette erfarne og tværfaglige team har som fornemste mål at levere vores globale pipeline og at øge produktiviteten i overensstemmelse med virksomhedens vækstmål.

De fleste af Chiesis lægemidler er kommet til på baggrund af vores interne forskning, mens andre er kommet til i samarbejde og partnerskab med andre lægemiddelvirksomheder. Rent faktisk kommer 75 % af vores omsætning fra de produkter, der er udviklet af vores R&D-division.

 

I mange år har virksomheden investeret en stadigt stigende del af sine indtægter i forskning og udvikling. Chiesi-gruppen er den øverst rangerende italienske virksomhed blandt 1.000 europæiske virksomheder, hvad angår R&D-investeringer, og nr. 5 blandt de største nationale grupper uanset branche.  [1]

Et andet vigtigt vidnesbyrd om Chiesi-gruppens store engagement inden for forskning og udvikling er, at vi er blandt de medicinalvirksomheder i Europa, der ansøger om flest patenter, og vi er nr. 1 i Italien. [2]

 

Vores R&D-programmer er konstant opadgående, både i antal og diversitet, hvilket er med til at styrke virksomhedens behandlingsudbud. Vores fokus er dog stadig, og vil fortsat være, vores tre vigtigste behandlingsområder: respiratorisk behandling, neonatologi og specialbehandling. Chiesi-gruppens traditionelle behandlingsområder bliver nu suppleret med nye forskningsområder og know-how på diverse områder: sjældne sygdomme, bioteknologi, genbehandling og transplantation. Chiesi udvider nu sit produktsortiment med forskellige typer af lægemidler, herunder bioteknologiske produkter (proteiner) og avancerede behandlinger (gen- og cellebehandling): innovative tilgange til disse nye sygdomsområder.

Med denne strategi kan vi fortsætte med at udvikle og styrke vores pipeline og komme med vigtige nyudviklinger i fremtiden, så vi kan tilbyde nye muligheder for de patienter, der ikke har nogen behandlingsmuligheder i øjeblikket.

I de sidste 6 år har vores gruppe oplevet en solid vækst, som til dels skyldes investeringerne i R&D: en indtjeningsstigning på 75 %, markedsføring af et nyt produkt hvert andet år gennemsnitligt set, åbning af syv nye datterselskaber og skabelse af mere end 750 nye jobs.

 

[1]     European Commission, Joint Research Centre, EU Industrial R&D Scoreboard 2014

[2]     European Patent Office, 2014 Report.